Zwangerschapsyoga

De zwangerschap en bevalling zijn een bijzondere periode in je leven. Je bent bewust bezig met gezond leven en goed voor jezelf en je kindje te zorgen, zwangerschapsyoga past hierbij!

Zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga wordt toegepast op de zwangerschap en bevalling. Vanuit de visie van zwangerschapsyoga hoeft de zwangere vrouw niet te leren hoe ze moet bevallen. Bevallen wordt gezien als een natuurlijk proces waarvan de vrouw innerlijk weet hoe het gaat. Bij zwangerschapsyoga gaat het om contact maken met deze innerlijke wijsheid en daarop vertrouwen. Ontspanning, concentratie en kracht zijn hierbij belangrijke thema’s.

De lessenserie bestaat uit twaalf lessen met de bovengenoemde thema’s. Aan elk thema is informatie gekoppeld over de zwangerschap en de bevalling er worden bijpassende yogahoudingen en ademoefeningen gedaan. Elke les eindigt met een liggende ontspanning. Zwangerschapsyoga zorgt voor een prettige beleving van de zwangerschap en heeft een gunstig effect op de fysieke conditie.

Na drie maanden keert een thema terug terwijl de invulling van de les nieuw is. Hierdoor kun je kiezen om twaalf lessen te volgen of tot het einde van je zwangerschap op les te blijven. Elke maand is er een partner les. Je kunt vanaf de veertiende week van de zwangerschap met zwangerschapsyoga beginnen.

Naast zwangerschapsyoga zijn er ook duo lessen mogelijk waarbij de zwangere altijd met haar partner samen komt. Hiervoor kun je een aparte afspraak maken.

Vaak wordt zwangerschapsyoga (deels) vergoed door de zorgverzekeraar, kijk hiervoor op je polisvoorwaarden.
Heb je nog vragen? Bel of app naar tel. 0614872804.