Ayurvedische massage

De ayurvedische massage wordt op de grond uitgevoerd met warme kruidenolie. Het is een algehele lichaamsmassage waarbij verschillende massagetechnieken aanbod komen. Er worden verschillende drukpunten gestimuleerd. De massage brengt het lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichterbij elkaar gebracht en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt verbeterd. Ayurvedische massage zorgt voor meer vitale energie en helpt gifstoffen af te voeren. De massage werkt reinigend en ontspannend.

De ayurvedische massage is uitermate geschikt tijdens de zwangerschap. De houdingen worden aangepast en er worden extra kussens gebruikt ter ondersteuning. Het geeft verlichting van zwangerschapsklachten. Ook zorgt het voor een goed contact met het lichaam, geeft het ontspanning en energie.

Ayurvedische massage wordt afgeraden in de volgende gevallen: direct na het eten, tijdens menstruatie, tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap, bij koorts en bij kanker.

In de ayurvedische traditie worden mannen door mannen gemasseerd en vrouwen door vrouwen. Bij yogastudio de Zolder worden daarom alleen vrouwen gemasseerd.

Een massage duurt 60 tot 75 minuten en kost € 55,–.